Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι!

Μάθε το πρόβλημα και βρες τη λύση

Η περιποίηση μαλλιών στο σπίτι είναι εξίσου σημαντική για να μπορέσετε να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση! Αν ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες και επιλέξετε τα κατάλληλα προϊοντα μαλλιών να είστε σίγουρες ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και με διάρκεια!

 

 

Λούσιμο: 4-5 φορές την εβδομάδα με για λιπαρά μαλλιά, 2-4 φορές για κανονικά ως ξηρά μαλλιά.

Επιλέξτε το κατάλληλο επαγγελματικό προϊόν, ανάλογα με τον τύπο του μαλλιού και τις ανάγκες του τριχωτού. Σε αυτό , ζητήστε τη βοήθεια του κομμωτή σας ο οποίος μπορεί να κάνει διάγνωση και εξειδικευμένη πρόταση για την περιποίηση των μαλλιών σας. Καλό βρέξιμο στον λουτήρα (ρίζα –άκρη) , όχι πολύ ζεστό νερό γιατί ενεργοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες. Μικρή ποσότητα σαμπουάν, σχετικά έντονο τρίψιμο τη πρώτη φορά, πάντα με τις ψίχες των δακτύλων! Καλό ξέβγαλμα με χαλαρές κινήσεις.

Ενυδάτωση μαλλιών: Τοποθέτηση της κατάλληλης μάσκας μαλλιών ή μαλακτικής κρέμας στα μήκη και στις άκρες, μαλάξεις με τα δάχτυλα και εάν χρειαστεί βούρτσα αρχίστε να ξεμπερδεύτε από τις άκρες και κατόπιν τα μήκη ενδιάμεσα! Δεν τραβάμε, πάντα με απαλές κινήσεις! Καλό ξέβγαλμα, πίεση και όχι ‘’στύψιμο’’ των μαλλιών, ξεκινώντας από τα μήκη προς τις άκρες! Σκεπάστε με τη πετσέτα και συνεχίστε τη πίεση χωρίς να τρίψετε τα μαλλιά. Χτενίστε με ειδική βούρτσα ξεκινώντας πάντα από τις άκρες! Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση μπορείτε να συνδύσετε την παραπάνω ρουτίνα με τα leave in silk infusions της CHI. Στην κατηγορία ανάγκες μαλλιών για ενυδάτωση, μπορείς να βρείς τα καλύτερα προϊόντα που έχει επιλέξει η ομάδα του Letif για εσένα!

 

 

Φορμάρισμα και styling των μαλλιών

Επίσης πολύ σημαντικό για την περιποίηση μαλλιών στο σπίτι σχετικά με το φορμάρισμα των μαλλιών, είναι η σωστή επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσετε! Τα ειδικά συστατικά τους, παρέχουν θερμοπροστασία μαλλιών απο τα σεσουάρ και τις συσκευές Styling , συμβάλλοντας στη διατήρηση της δομής της τρίχας και την ιδανική περιποίηση των μαλλιών!
Όταν μεταχειρίζεστε συσκευές styling ( Πρέσες, μασιές, σεσουάρ) καλό είναι η θερμοκρασία τους να μην είναι υψηλή και να είναι ελεγχόμενη. Η αξιοπιστία τους είναι πολύ σημαντικός παράγοντας γιατί από αυτήν εξαρτάται η καλή ποιότητα των μαλλιών , για αυτό προτιμήστε επαγγελματικά εργαλεία! Όσο για την πρακτική εφαρμογή τους, ο άνθρωπός σας είναι ο κομμωτής σας! Δεν έχετε παρά να τον ρωτήσετε!

 

 

Περιποίηση των μαλλιών κατά τη διάρκεια της ημέρας

Χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας ώστε να φεύγουν οι “νεκρές” τρίχες!
Αποφεύγετε την έκθεση στον αέρα και τον ήλιο.
Αν χρειαστεί να μαζέψετε τα μαλλιά σας με λαστιχάκι χρησιμοποιήστε υφασμάτινο και όχι πολύ σφιχτά , για ελάχιστη καταπόνηση της τρίχας.
Απαραίτητο αξεσουάρ μέσα σε κάθε τσάντα είναι τα έλαια μαλλιών για διαρκή θρέψη και λάμψη!