Tο κατάλληλο χρώμα μαλλιών για την επιδερμίδα σου (Updated)

Ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για το 2023; Η απάντηση είναι απλή: εξαρτάται! Πέρα από τα hot trends της κάθε σεζόν, είναι σημαντικό να σκεφτείς και άλλους παράγοντες, πριν επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα. Πρώτο και βασικό βήμα για να βρεις εκείνο που σου ταιριάζει είναι να κινηθείς με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδείξεις τη φυσική ομορφιά σου. Δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση να ακολουθούμε τη μόδα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και με τι νιώθουμε άνετα εμείς, δηλαδή , ποια είναι η απόχρωση που θα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Είναι όμως τα παραπάνω, οι μόνοι παράγοντες που θα πρέπει να επηρέαζουν την επιλογή σου; Μάλλον όχι! Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και ανακάλυψε όλους εκείνους τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα.

Το κατάλληλο χρώμα μαλλιών επηρεάζεται από το DNA;

Η αλήθεια είναι πως σε πολλές περιπτώσεις για να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν τις χρωματικές αποχρώσεις των ματιών και του δέρματος σου. Οι αποχρώσεις αυτές, καθορίζονται, σε ένα βαθμό από την ποσότητά της μελανίνης που παράγει ο οργανισμός σου και η οποία επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από γονιδιακούς παράγοντες. Συνεπώς, και με βάση τα παραπάνω, προκύπτει ότι κάποια χρώματα ρούχων και μακιγιάζ ταιριάζουν περισσότερο, με τους χρωματικούς σου τόνους! Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σου.

Υπάρχει σίγουρα και για σένα η απόχρωση εκείνη που θα σε αναδεικνύει απόλυτα, αρκεί να την ψάξεις. Εξάλλου, με βάση τις αρχές της χρωματολογίας υπάρχουν χρωματικές παλέτες που ταιριάζουν περισσότερο με τους φυσικούς σου τόνους και τα χρώματα των ρούχων που φοράς. Αυτό σημαίνει κατ’ επέκταση ότι επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα μαλλιών, απολαμβάνεις ένα αισθητικά ισορροπημένο αποτέλεσμα το οποίο μπορεί και υποστηρίζει τις στιλιστικές σου επιλογές σε μακιγιάζ, ρούχα και αξεσουάρ!

Πως μπορείς, λοιπόν, να ενισχύσεις τη φυσική σου ομορφιά, επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα μαλλιών;

Σίγουρα με τη βοήθεια του έμπειρου κομμωτή σου! Ο φυσικός τόνος του δέρματος αλλά και το χρώμα των ματιών σου είναι ο «οδηγός», που θα βοηθήσει εσένα και τον επαγγελματία, να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για την επιδερμίδα σου και συγκεκριμένα ποιος τόνος και ποια απόχρωση. Ο βασικός κανόνας είναι ένας: Όταν έχεις «ψυχρό» τόνο δέρματος το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για σένα θα πρέπει να κινηθεί σε ίδιες αποχρώσεις. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για το ζεστό τόνο επιδερμίδας! Ωστόσο, αυτός είναι ένας κανόνας ο οποίος εμπεριέχει και αρκετές εξαιρέσεις. Μια από αυτές είναι και το καλοκαίρι. Τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, γίνεται πιο δύσκολο να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα, μιας και λόγω του μαυρίσματος, μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στην επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό, μπορεί να χρειάζεται να επιλέξεις μια πιο ζεστή ή πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

κατάλληλο χρώμα μαλλιών καστανό

 

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά την διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις για να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα.

Βήμα 1: Σκέψου πόσο δραστική θέλεις να είναι η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου.

Αναζητάς, απλώς, την αναζωογόνηση στο βλέμμα σου ή είσαι έτοιμη για μία μεγάλη και δραστική αλλαγή; Μια αλλαγή που δε θα θυμίζει σε τίποτα τον παλιό σου εαυτό; Καμιά φορά το να ακολουθήσεις μια μεγάλη αλλαγή στο κούρεμα ή το χρώμα είναι δύσκολο και όχι άδικα. Η συμβουλή μας, λοιπόν, είναι, προτού αποφασίσεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα, να σκεφτείς το στιλ που θα ήθελες να αντιπροσωπεύεις. Γιατί, αποκτώντας το κατάλληλο χρώμα μαλλιών να είσαι σίγουρη πως όχι μόνο θα νιώθεις άνετα αλλά θα μπορείς να είσαι και η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Τόλμησε λοιπόν και βάλε τη σωστή απόχρωση στη ζωή σου.

Βήμα 2: Βρες φωτογραφίες με την απόχρωση που σου αρέσει, και ας δούμε μαζί αν αυτό είναι το κατάλληλο χρώμα για την επιδερμίδα σου.

Κόψε εικόνες από περιοδικά ή αποθήκευσε εικόνες στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σου. Έτσι, θα βοηθήσεις τον κομμωτή σου, να κατανοήσει γρήγορα τι ζητάς και ποιο θεωρείς ότι είναι το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα. Συζήτησε κάθε σου απορία, κάνε ερωτήσεις, μάθε τα πάντα για την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου! Ειδικά, οι μεγάλες αλλαγές, που περιλαμβάνουν συνήθως αποχρωματισμούς (ντεκαπαζ), προϋποθέτουν συνέπεια στη φροντίδα και την περιποίηση, τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι! Τα όμορφα μαλλιά είναι τα υγιή μαλλιά! Να θυμάσαι ότι το να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών από μόνο του δεν αρκεί, ανακάλυψε κορυφαία προϊόντα για να το διατηρήσεις. Πως θα το κάνεις αυτό; Επιλέγοντας, τα προϊόντα της Kerastase Chroma Absolu όπως το σαμπουάν Kerastase Discipline Bain Fluidealiste και το έλαιο Kerastase Elixir Ultime Huile Rose.

κατάλληλο χρώμα μαλλιών kerastase chroma absolu

Αποφάσισε αν θέλεις να κουρέψεις τα μαλλιά σου.

Το κατάλληλο χρώμα μαλλιών με βάση τις ανάγκες της τρίχας σου, μπορεί να επηρεαστεί από κάποιους παράγοντες που είδαμε παραπάνω. Ωστόσο, αυτοί δε θα πρέπει να είναι οι μόνοι οδηγοί για την επιλογή σου. Ένα ακόμα κριτήριο είναι και το κούρεμα που θα επιλέξεις. Ανάλογα, με το κούρεμα που πιθανόν θέλεις να κάνεις, μπορούν να γίνουν και οι απαραίτητοι χρωματικοί! Ένα σωστό κούρεμα δε θα αναδείξει μόνο το χρώμα των μαλλιών σου. αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου! Συνεπώς, κάνοντας τον τέλειο συνδυασμό των δύο, θα δεις το πρόσωπο σου και τη διάθεση σου να ομορφαίνει. Πως όμως θα βρεις ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα;

Κάνε έλεγχο στο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου.

Ο πιο πρακτικός τρόπος για να ανακαλύψεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών, είναι απλός και πολύ αποτελεσματικός! Στάσου έξω ή κάπου με πολύ έντονο φυσικό φως. Γύρισε τις παλάμες σου και εξέτασε οπτικά τους καρπούς σου. Προσπάθησε να δεις τι χρώμα είναι οι φλέβες σου.

► Αν οι φλέβες σου μοιάζουν σαν να είναι μπλε, τότε ο τόνος σου είναι ψυχρός.

► Αν οι φλέβες σου μοιάζουν σαν να είναι πράσινες, τότε ο τόνος σου είναι ζεστός.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς πολύ εύκολα να εφαρμόσεις τον κανόνα που είδαμε παραπάνω. Τον νούμερο 1 κανόνα για να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών. Το χρώμα εκείνο που θα ταιριάζει με την επιδερμίδα και την προσωπικότητα σου

Χρησιμοποίησε χρωματιστά χαρτιά ή φουλάρια.

Εάν έχεις πρόβλημα να διακρίνεις το χρώμα στις φλέβες σου ή απλά θέλεις έναν δεύτερο τρόπο για να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για σένα, δοκίμασε χρωματιστά χαρτάκια. Θα χρειαστείς ένα κομμάτι χαρτί σε κίτρινο, κόκκινο, λευκό, πράσινο, ασημί και μπλε.

Φέρε ένα χρωματιστό χαρτί, κοντά στο προσωπό σου.

► Αν το δέρμα σου ταιριάζει καλύτερα με τα κόκκινα και κίτρινα φύλλα χαρτιού, τότε το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για εσένα θα πρέπει να έχει ζεστό τονο!

► Αν το δέρμα σου φαίνεται καλύτερα με το λευκό, πράσινο, ασημί και μπλε, τότε ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι ψυχρός και συνεπώς το κατάλληλο χρώμα μαλλιών θα πρέπει να στηρίζεται σε πιο ψυχρούς τόνους

Σου είναι και πάλι δύσκολο να καταλάβεις τις σωστές αποχρώσεις για σένα. Μην ανησυχείς! Ο κομμωτής σου θα κάνει το τεστ χρωματολογίας, χρησιμοποιώντας φουλάρια.

Προτού επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών, σκέψου και το χρώμα των ματιών σου.

Ένας τελευταίος τρόπος για να διαλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών είναι να λάβεις υπόψιν και την απόχρωση των ματιών σου. Το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών σου πάνε χέρι-χέρι, χωρίς όμως αυτό να είναι πάντοτε δεσμευτικό.

► Αν έχεις σκούρα ή καστανά μάτια, οι αποχρώσεις του σοκολατί-καφέ σου ταιριάζουν απόλυτα! Μην ξεχνάς ότι μπορείς να δώσεις φως και βάθος με ανταύγειες τοπικά ή συνολικά.
►Αν έχεις μπλε ή γκρίζα μάτια, οι βαφές μαλλιών με δροσερές, ψυχρές αποχρώσεις είναι οι καταλληλότερες!

Το κατάλληλο χρώμα μαλλιών σε καστανές αποχρώσεις!

Το κατάλληλο χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει καθορίζεται από την απόχρωση της επιδερμίδας σου.

-Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Μέσο καφέ ή καφέ με αποχρώσεις του κόκκινου. Επέλεξε σκούρο καφέ μόνο αν έχεις σκούρα μαλλιά, διαφορετικά το πρόσωπο σου θα δείχνει «σκληρό»!

-Μέσο δέρμα: Το καστανοκόκκινο είναι ότι πρέπει για σένα!

-Σκούρο δέρμα: Σου ταιριάζουν αποχρώσεις του καφέ μέχρι και 1,5 τόνο πιο ανοιχτές από το φυσικό σου χρώμα!

κατάλληλο χρώμα μαλλιών μελαχρινά

Το καταλληλότερο κόκκινο για τη δική σου επιδερμίδα.

-Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Επέλεξε ένα «ελαφρύ» κόκκινο σαν μια «ξανθιά φράουλα» ή κόκκινο χάλκινο. Καλό είναι να αποφεύγεις σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, μιας και η αντίθεση με το δέρμα σου δε θα σου αρέσει.

-Μέσο δέρμα: Καστανοκόκκινα ή μεσαία χάλκινα! Σκούρες ιριδίζουσες αποχρώσεις μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται κιτρινωπό! Για αυτό και θα πρέπει να τις αποφεύγεις, αν θες να έχεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για την επιδερμίδα σου.

-Σκούρο δέρμα: Σε κολακεύει το καστανό μέχρι και το πυρόξανθο κόκκινο. Τα πολύ έντονα κόκκινα μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται μελανό, γι’ αυτό απέφυγε τα!

Διατηρείστε τα υπέροχα βαμμένα κόκκινα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας τα προιόντα της Loreal Vitamino Color. Το κορυφαίο σαμπουάν L’oreal Professionel Serie Expert Vitamino Color και το σπρέι L’oreal Professionel Serie Expert Vitamino Color 10 in 1 θα κρατήσει το χρώμα σας ζωντανό και ανεξίτηλο!

κατάλληλο χρώμα μαλλιών l'oreal vitamino color

Κατάλληλο χρώμα μαλλιών: Ποια απόχρωση ξανθού ταιριάζει στην επιδερμίδα σου;

-Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Το να επιλέξεις ένα χρυσό (ντορέ) ξανθό θα έχει πολύ ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα! Αντίθετα, οι μπεζ / σαντρέ αποχρώσεις μπορεί να δείξουν το πρόσωπό σου χλωμό, οποτέ μην τις επιλέξεις!

-Μέσο δέρμα: Ο συνδυασμός ζεστών και ψυχρών αποχρώσεων του ξανθού είναι ιδανικός!

-Σκούρο δέρμα: Καλό είναι να προτιμήσεις πιο σκούρες αποχρώσεις του ξανθού-καραμέλας! Τα πολύ ανοιχτά ξανθά θα φαίνονται ψεύτικα!

Έχεις καταλάβει ότι το χρώμα σου είναι το ξανθό; Τότε διάβασε το παρακάτω άρθρο για να επιλέξεις την απόχρωση που σου ταιριάζει: 9 προτάσεις για ξανθά μαλλιά.

►Και επειδή τα ξανθά μαλλιά θέλουν επαγγελματική φροντίδα, περιποιήσου τα με προϊόντα Redken. Θα τα βρεις στο eshop της Le Tif σε προσφορά.

κατάλληλο χρώμα μαλλιών ξανθά

Ποια είναι η καλύτερη μαύρη απόχρωση για τα μαλλιά σου;

-Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Καλό είναι να επιλέξεις κάτι σε σκούρο καστανό. Το μαύρο θα κάνει τα χαρακτηριστικά σου «σκληρά»!

-Μέσο δέρμα: Σκούρο καστανό-καφέ ή και μαύρο χωρίς ίχνος από ιριζέ-κόκκινο γιατί μπορεί να κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται κιτρινωπό!

-Σκούρο δέρμα: Η επιδερμίδα σου είναι ότι πρέπει για το μαύρο. Μην επιλέξεις απόχρωση με μπλε τόνους γιατί μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται μελανό!

Αφού έχεις καταλάβει ότι το κατάλληλο χρώμα μαλλιών για την επιδερμίδα σου είναι το μαύρο και έχεις προβεί σε αυτή την αλλαγή, τότε περιποιήσου τα μαύρα βαμμένα μαλλιά σου με το σαμπουάν Saryna Key Color Lasting Pure African Shea και τη μάσκα Saryna Key Color Lasting Pure African Shea Butter

 

κατάλληλο χρώμα μαλλιών sharyna key

Διατήρησε το κατάλληλο χρώμα μαλλιών, ζωντανό και λαμπερό με τα προϊόντα μας!

Μην ξεχνάς ότι για να διατηρήσεις το υπέροχο χρώμα που επέλεξες με τη βοήθεια του κομμωτή σου θα πρέπει να έχεις στα χέρια σου και τα πιο εξειδικευμένα και επαγγελματικά προϊόντα της αγοράς ! Η όμαδα του Letif είναι εδώ για κάθε σου απορία και κάθε σου ανάγκη. Μπορούμε ακόμα να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα μαλλιών, που θα δώσει άλλον αέρα στην καθημερινότητα σου. Ανακάλυψε στο eshop μας προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε τύπου τρίχας, και που θα σε βοηθήσουν να περιποιηθείς τα βαμμένα μαλλιά σου.

Σχόλια