Η πιο όμορφη γυναίκα του 2014

Λατρεύουμε τον Newyorker, ένα από τα πιο αξιόλογα περιοδικά σχολιασμού και τέχνης. Εκεί διαβάσαμε και ένα σχόλιο που σκεφτήκαμε πως θα σας αρέσει και εσάς.

Το περιοδικό People από το 1990 κυκλοφορεί ένα ετήσιο τεύχος με τις 50 πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου. Από αυτές, η πιο όμορφη, σύμφωνα με το People, κοσμεί το πρωτοσέλιδο του κάθε ετήσιου τεύχους. Φυσικά υπάρχουν περίπου 7 δισεκατομμύρια πανέμορφοι άνθρωποι, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση περιορίζεται στους διάσημους.

Την περασμένη εβδομάδα την τιμή για φέτος είχε η Lupita Nyong’o, η ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ για τη συμμετοχή της στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος». Γεννημένη στο Μεξικό με γονείς από την Κένυα, η ηθοποιός έχει μία απόλυτη ισορροπία στο πρόσωπό της, έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά και μία ομορφιά παραδοσιακής Αφρικής.

Η συγκεκριμένη επιλογή ίσως δε θα είχε ενδιαφέρον σχολιασμού, εφόσον παλαιότερα είχαν βραβευτεί η Beyoncé και η Halle Berry, αν δεν ήταν τα χαρακτηριστικά της πιο όμορφης γυναίκας του 2014 τόσο ξεχωριστά. Ακόμα και σήμερα που μια έγχρωμη οικογένεια κατοικεί στο Λευκό Οίκο, γυναίκες με αυτό το jet black χρώμα δέρματος, μη επεξεργασμένες μπούκλες και έντονα αφρικανικά χαρακτηριστικά είναι πολύ σπάνιο να εμφανίζονται στα περιοδικά μόδας και ομορφιάς ή να σπονσοράρουν ακριβά προϊόντα ομορφιάς.

Σήμερα πια η Nyong’o είναι το «πρόσωπο» της διαφημιστικής καμπάνιας της Lancôme cosmetics. Σε δηλώσεις της έχει αναφέρει πως όταν ήταν μικρή ονειρευόταν να έχει πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος. Αλλά σήμερα σε όλο τον κόσμο, και ειδικά σε νέες έγχρωμες γυναίκες, το buzz γύρω από την επιλογή της ως πιο όμορφης γυναίκας του 2014 είναι επικεντρωμένο στον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη για αυτήν την επιλογή, γιατί αντιπροσωπεύει μία ακόμα επιβεβαίωση πως το διαφορετικό είναι όμορφο. Και πως πρέπει να πάψει να επισημαίνετε ως διαφορετικό, αλλά να υμνείται ως όμορφο.

Εφόσον ο κόσμος της ομορφιάς στοχεύει στο να προβάλλει τις διαφορετικές προσωπικότητές μας, δεν μοιάζει αυτονόητο πως η μόδα θα είναι και εκείνη που θα βοηθήσει να εξαλειφθεί οποιαδήποτε μορφή αποκλεισμού ανθρώπων λόγω διαφορετικότητας;

Πηγή: http://www.newyorker.com/online/blogs/culture/2014/05/lupita-nyongo-people-most-beautiful.html