Φράντζα για κάθε τύπο μαλλιών (Updated)

Ανάλογα με το ποιον ρωτάς, το να επιλέξει κανείς ένα hair look με φράντζα μπορεί ναι είτε μια καταπληκτική ιδέα είτε μια δύσκολη απόφαση. Το πρόβλημα με τη φράντζα ως επιλογή κουρέματος, είναι ότι το μυαλό πολλών ανθρώπων πηγαίνει κατευθείαν σε “χοντρές”, ίσιες κοπές χωρίς ορισμό ή σχήμα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά looks με φράντζα, που σίγουρα θα βρεις κάποιο που να κολακεύει τον δικό σου τύπο μήκους και υφής μαλλιών. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι μια τέτοια επιλογή μπορεί να είναι ένας κομψός και στιλάτος τρόπος για να συμπληρώσεις το σχήμα του προσώπου σου!

Μπορείς να επιλέξεις το μήκος της να καταλήγει σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο πρόσωπο: πάνω από τα φρύδια, στο ύψος των ματιών, στο επίπεδο των ζυγωματικών  ή με χωρίστρα στο ύψος του σαγονιού.

Εμείς με βάση τα παραπάνω είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε ότι ενά τέτοιο styling μπορεί να φαίνεται όμορφο σε όλους, αλλά αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι το να επιλέξεις να κάνεις φράντζα δεν θα είναι καταστροφή, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο.

Φράντζα για κάθε τύπο προσώπου

Ποιος τύπος φράντζας κολακεύει το σχήμα του προσώπου σου;

Σε γενικές γραμμές  όπως όλα τα ρούχα δεν κολακεύουν όλες τις σιλουέτες, έτσι και ο κάθε τύπος φράντζας δεν είναι κατάλληλος για όλα τα πρόσωπα. Για να κάνεις ,λοιπόν, τη σωστή επιλογή θα πρέπει να έχεις κατά νου το σχήμα του προσώπου σου.

Για παράδειγμα, τα τετράγωνα σχήματα προσώπου φαίνονται καλύτερα με μια φιλαριστή φράντζα από το ύψος των ματιών και κάτω, για να προσθέσεις απαλότητα στα χαρακτηριστικά σου!

Από την άλλη, στα μακρόστενα σχήματα προσώπου ταιριάζουν τέλεια φράντζες με αμβλεία κοπή, τα στρογγυλά πρόσωπα μπορούν να λάβουν πρόσθετη διάσταση από πλάγιες φράντζες ή ‘’κουρτίνες ενώ στα πρόσωπα σε σχήμα οβάλ ταιριάζει σχεδόν οποιοσδήποτε τύπος φράντζας.

Ας δούμε μαζί αναλυτικά τους τύπους, για να βρεις την ιδανική φράντζα για εσένα!

 

Φράντζα «κουρτίνα» πώς θα την πετύχεις;

Φράντζα- Προιϊόντα styling

Έγιναν διάσημες από την Bridget Bardot τη δεκαετία του ’70, τα κτυπήματα κουρτίνας είναι ένα απαλό κόψιμο που δημιουργεί μια κομψή, δροσερή εμφάνιση. Είναι χαμηλής συντήρησης, λειτουργούν με όλες τις γραμμές των μαλλιών και είναι αρκετά εύκολες στο styling.

Δούλεψε τη βούρτσα που σε βολεύει μαζί με το σεσουάρ, πρώτα προς τα κάτω για να πάρει τον απαιτούμενο όγκο και μετά το ένα τμήμα δεξιά το άλλο αριστερά ώστε να απομακρύνονται τα μαλλιά σταδιακά από το μέτωπο. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να αναλάβεις το styling  με μια Steampod 4 από τη L’oreal Professionnel και με το Steampod Milk.

 

Πλάγιες φράντζες ή μήπως φράντζες με φιλάρισμα

Πλάγια Φράντζα

Από τη μια, επιλογή μιας πλάγιας φράντζας μεμονωμένα ή σαν μέρος ενός κουρέματος καλύπτει όμορφα το μέτωπο και δημιουργεί γωνίες στα στρογγυλά πρόσωπα». Αυτή η επιλογή λειτουργεί, στο ύψος των ματιών, στα ζυγωματικά και στο σαγόνι.”

Από την άλλη, αν επιλέξεις μια φράντζα με φιλάρισμα, διαφορετικά επίπεδα αναμειγνύονται στα μαλλιά σου και ανάλογα με το μήκος μπορείς να το φορμάρεις όπως θέλεις. Μπορείς να χωρίσεις τα μαλλιά σου στη μέση, να τα δουλέψεις σε ίσια γραμμή ή και στο πλάι. Για να τη συντηρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσεις μια ρουτίνα που θα περιλαμβάνει το στέγνωμα και το φορμάρισμά της με το Parlux alyon πινκ 2250 watt πιστολάκι σου και την υπέροχη Moroccanoil Ceramic Ionic Brush 25 mm! Μετά από όλα αυτά  εσύ έχεις καταλήξει στην ιδανική επιλογή για εσένα; Αν όχι συνέχισε να διαβάζεις!

Φράντζα με φιλάρισμα-styling

Ίσια φράντζα, με άνισα μήκη ή micro bangs: Τι κολακεύει το σχήμα του προσώπου σου;

Φράντζα Ίσια Κομμένη

Οι ίσιες φράντζες κόβονται ευθεία στο μέτωπό  και δεν έχουν συνήθως διαβάθμιση. Αυτό είναι το στυλ που είναι το πιο κοινό. Μερικές φορές προστίθεται ένα λεπτό τόξο για να απαλύνει την αιχμηρή γραμμή της κοπής. Η ίσια φράντζα κολακεύει οβάλ σχήματα προσώπου.

Αν, ωστόσο, θέλεις μια διαφορετική υφή στα μαλλιά σου, τα άνισα μήκη δίνουν κάποια διάσταση και χαρακτήρα στη φράντζα. Είναι επίσης συχνά υπό γωνία και κάνουν θαύματα προσθέτοντας ισορροπία σε μακριά και στρογγυλά πρόσωπα!

Φράντζα microbangs

Τέλος, αν ψάχνεις για κάτι λιγότερο κλασσικό, τα micro bangs  που κόβονται πιο κοντά στη γραμμή των μαλλιών σου, διατηρώντας το μήκος μέχρι τη μέση του μετώπου σου είναι η ιδανική επιλογή, πρόκειται για ένα ιδιόρρυθμο κόψιμο. Η πιο μακριά εκδοχή του baby bangs, μπορεί να χρειαστεί κάποια επιπλέον συντήρηση.

Tips για φράντζα σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο

Χρησιμοποίησε προστατευτικά θερμότητας: Το μόνο πρόβλημα με τις βούρτσες και το σεσουάρ είναι ότι μπορεί να δημιουργούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας «σπάσιμο» Επένδυσε λοιπόν σε θερμοπροστατευτικά προιόντα. Πρόκειται για μια πολύ καλή λύση για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, καθώς και για τον έλεγχο του φριζαρίσματος, την καταπολέμηση της υγρασίας και τη διατήρηση του στυλ στη θέση του.

Διακόσμησε τα μαλλιά σου: Οι φράντζες τείνουν να μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα, γι’ αυτό διατήρησε το σχήμα που προτιμάς με στολίδια και αξεσουάρ. Κόψε κάθε δύο εβδομάδες τις φράντζες με μήκος πάνω από το φρύδι και κάθε τρεις εβδομάδες αυτές που είναι επίπεδο των ματιών και των μάγουλων. Η φράντζα στη γραμμή του σαγονιού θα πρέπει να ανανεώνονται σε χρόνο τεσσάρων εβδομάδων.

Απότρεψε το σπάσιμο: Προιόντα  leave in και έλαια μαλλιών πάνε χέρι-χέρι όταν πρόκειται για τη διατήρηση αυτής της όμορφης κορνίζας στο πρόσωπο που λέγεται φράντζα !

Αναζωογόνησε τη φράντζα της δεύτερης ημέρας: Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις styling στη φράντζα σου θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι όπως το ξηρό σαμπουάν για να διατηρήσεις αυτό το κράτημα και να την ανανεώσεις.

Καταπολέμησε τους δυνατούς ανέμους: Μια κρέμα φινιρίσματος ή μια λακ είναι απλώς το κόλπο για να κρατήσεις τη φράντζα σου στη θέση της.

Για αυτά και άλλα πολλά tips καθώς και προϊόντα μαλλιών για κάθε ανάγκη και περίσταση περιηγήσου στην ιστοσελίδα μας!

Σχόλια