Φροντίδα ξανθών μαλλιών: Πώς να διατηρήσεις την τέλεια ξανθιά απόχρωση!

Λένε ότι τα ξανθά μαλλιά είναι εντυπωσιακά, αλλά ας είμαστε αληθινοί εδώ – η φροντίδα ξανθών μαλλιών μπορεί να είναι πραγματική ταλαιπωρία. Όχι μόνο τα φυσικά στοιχεία (όπως το νερό, ο ήλιος και η ατμοσφαιρική ρύπανση) μπορούν να κάνουν τα ξανθά μαλλιά  να φαίνονται  « μπρούτζινα», αλλά το υπερβολικό styling η θερμότητα και η επεξεργασία των μαλλιών μπορεί επίσης να τα αφήσει “στεγνά” έχοντας ως αποτέλεσμα το “σπάσιμο” της τρίχας. Μην ανησυχείς όμως, για τα ξανθά σου μαλλιά, οι hair experts του Le tif είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί σου 10 υπέροχους τρόπους για την φροντίδα ξανθών μαλλιών και για το πως να φαίνονται σαν να έχεις μόλις βγει από το κομμωτήριο! Ας αρχίσουμε!

Φροντίδα ξανθών μαλλιών: Tip1. Διατηρήστε το ενυδατωμένο!

Για να δούμε λοιπόν το Tip No1 για την φροντίδα ξανθών μαλλιών. Για πολλές από εσάς που προσπαθείτε να πετύχετε αυτή την τέλεια απόχρωση του ξανθού, βάζετε τα μαλλιά μας σε μια σχετικά δύσκολη διαδικασία. Ειδικά σε περιπτώσεις αποχρωματισμού μιας σκούρας απόχρωσης,  μπορεί να είναι μια πολύ σκληρή διαδικασία που αφαιρεί πολλά έλαια και  θρεπτικά συστατικά από την τρίχα. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει η σωστή διάγνωση από έναν επαγγελματία o οποίος κατέχει τόσο την εξειδίκευση όσο και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα με τη λιγότερη δυνατή καταπόνηση των μαλλιών! Οι βαθιές θεραπείες/μάσκες μαλλιών όπως η Saryna Key Damage Repair Pure African Shea Butter 500ml είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκατασταθεί η υγρασία που αφαιρέθηκε από τα μαλλιά κατά τη διαδικασία του αποχρωματισμού. Επίσης αποτελούν τη τέλεια συμβουλή για την φροντίδα ξανθών μαλλιών. Οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης είναι ζωτικής σημασίας για τα βαμμένα μαλλιά και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψεις το σπάσιμο και βέβαια να διατηρήσεις τη διάρκεια στο χρώμα  Είναι ένα “συμβόλαιο” που πρέπει να συμφωνηθεί με τον κομμωτή σου, το οποίο περιλαμβάνει τόσο τις ανάλογες θεραπείες που θα πρέπει να γίνονται σε τακτά διαστήματα στο κομμωτήριο, όσο και έναν συνδυασμό από προϊοντα μαλλιών για την ρουτίνα ομορφιάς των μαλλιών στο σπίτι!  

Φροντίδα ξανθών μαλλιών: Tip2. Προστασία από την θερμότητα!

φροντίδα ξανθών μαλλιών θερμότητα

Σωστά! Για την προστασία ξανθών μαλλιών, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο styling  με το σεσουάρ και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά εργαλεία ! Θα κρατήσουμε αυτή τη συμβουλή σύντομη και γλυκιά: Τόσο όσο! Όσο λιγότερη θερμότητα στα μαλλιά τόσο το καλύτερο για εκείνα. Η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας θερμικού styling στα μαλλιά σου, πέρα ​​από τη χημική διαδικασία, μπορεί πραγματικά να βλάψει ειδικά τις άκρες της τρίχας και να θαμπώσει τη λάμψη τους. Για την προστασία ξανθών μαλλιών λοιπόν, είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα να δώσεις στα μαλλιά σου μερικές διακοπές από το θερμό styling, κάθε τόσο, κάνοντας τα έναν χαριτωμένο κότσο, updo ή πλεξούδα.

Εάν όμως, δεν μπορείς να αποχωριστείς τις ζεστές πλάκες των ηλεκτρικών εργαλείων φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι όπως το Chi Iron Guard ή το Ghd Heat Protect Spray όταν φτιάχνεις τα μαλλιά σου. Επίσης, ποτέ να μην παραλείπεις την ρουτίνα περιποίησης και την φροντίδα ξανθών μαλλιών στο σπίτι. Για οποιαδήποτε απορία που μπορεί να αφορά τη σωστή χρήση των εργαλείων είμαστε στην διάθεση σου γι’αυτό μην διστάσεις να μας ρωτήσεις!

Tip3: Κρατήστε τα μαλλιά μακριά από τον ήλιο!

Ξέρουμε ότι αυτό ακούγεται ατυχές μέσα στον χειμώνα αλλά δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα και πάντα υπάρχουν ηλιόλουστες μέρες. Δυστυχώς, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο (ειδικά το καλοκαίρι) δεν είναι επιβλαβής μόνο για το δέρμα σου, αλλά και για τα ξανθά μαλλιά σου. Οι επιβλαβείς ακτίνες UV μπορούν να «στεγνώσουν» τα μαλλιά  και να μετατρέψουν την όμορφη ξανθιά απόχρωση σε χάλκινη. Εάν σχεδιάζεις μια διασκεδαστική μέρα στον ήλιο, περίπατο στη θάλασσα, σκι στο βουνό συνιστούμε για την φροντίδα ξανθών μαλλιών σου να έχεις μαζί σου ένα χαριτωμένο καπέλο για να προστατεύσεις την τρίχα και το δέρμα σου από τον ήλιο. Εάν τα καπέλα δεν σου αρέσουν, μην ανησυχείς! Επίλεξε ένα προστατευτικό leave in. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το Kerastase Creme UV Sublime 150ML το οποίο είναι πολλαπλής προστασίας, εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε και φίλτρο UV ενυδατώνει, ενώ παράλληλα καταπολεμά και το φριζάρισμα.

φροντίδα ξανθών μαλλιών καπέλο

Φροντίδα ξανθών μαλλιών: Tip4. Κάνε το χρώμα σου να διαρκέσει!

Με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και τα φυσικά στοιχεία μπορούν να κάνουν τις δροσερές ψυχρές ανταύγειες σου να γίνουν μπρούτζινες. Για την Φροντίδα ξανθών μαλλιών, συνιστούμε να επενδύσεις σε ένα μώβ σαμπουάν. Αυτό το ειδικά διαμορφωμένο σαμπουάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσεις αυτούς τους χρυσοχάλκινους τόνους και να διατηρήσεις το χρώμα σου! Όπως έχουν μάθει πολλοί στο σχολείο, η απόχρωση μωβ είναι ακριβώς απέναντι από την κίτρινη απόχρωση στον τροχό χρώματος. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι μώβ χρωστικές μέσα στο σαμπουάν απορροφώνται από τον θύλακα της τρίχας, στη συνέχεια καλύπτουν και ακυρώνουν τυχόν ζεστούς κίτρινους τόνους μέσα στα μαλλιά σου. Πόλλες εταιρείες όπως είναι η Kerastase και η L’oreal Professionnel έχουν κυκλοφορήσει σειρές που θα σου εξασφαλίσουν διάρκεια στο ξανθό χρώμα των μαλλιών σου

Προσοχή, η επιλογή του τέλειου μωβ σαμπουάν αλλά και της μάσκας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, καθώς ορισμένες μάρκες μπορεί να στεγνώνουν πολύ ή να είναι πολύ χρωματισμένες για τα μαλλιά σου. Συνιστούμε να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για να διασφαλίσεις ότι θα επιλέξει το τέλειο σαμπουάν για το χρώμα των μαλλιών σου καθώς και για τον τρόπο χρήσης τους. Η ποσότητα, η  συχνότητα και ο χρόνος παραμονής είναι πολύ σημαντικός ειδικά σε επαγγελματικά προϊόντα. Εμείς σου προτείνουμε το Kerastase Blond Absolu Offer(Bain Ultra-Violet 250ml+Masque Ultra Violet 200ml) το οποίο είναι ιδανικό για την εξουδετέρωση πορτοκαλί έως σκούρων κίτρινων υποτόνων.

Tip5: Σωστό λούσιμο!

Το να λούζεις τα μαλλιά σου σωστά (όχι πολύ ζεστό νερό, ελαφρύ τρίψιμο του τριχωτού  , ταμπονάρισμα  με τη πετσέτα ,σωστό χτένισμα ξεκινώντας από τις άκρες ) είναι το πρωταρικό βήμα για την φροντίδα ξανθών μαλλιών. Αυτή η συνήθεια φροντίζει να μην αφαιρεί από τα μαλλιά σου τα φυσικά έλαια αλλά και τα τεχνητά χρωστικά. Τα περισσότερα προϊόντα του super market δυστυχώς ξεθωριάζουν τα χρώματα στα μαλλιά! Εμείς αγαπάμε το Kerastase Blond Absolu Bain Lumiere 250ml το οποίο αποκαθιστά τη λάμψη & την απαλότητα.

φροντίδα ξανθών μαλλιών σαμπουάν

 Φροντίδα ξανθών μαλλιών: Tip6. Προσοχή με τα έλαια

Λέγεται ότι τα έλαια  είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θρέψεις τα μαλλιά σου—αυτό μπορεί να ισχύει εν μέρει, αλλά όχι όταν πρόκειται για ξανθά μαλλιά. Τα έλαια έχουν την τάση να κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται βαριά και λιπαρά, όταν δεν χρησιμοποιούνται στη σωστή αναλογία. Πρέπει να είσαι προσεκτική με τα έλαια που έχουν κίτρινη απόχρωση καθώς μπορεί να «λερώσει» εύκολα τα μαλλιά σου, ειδικά αν έχεις λευκά ή πλατινέ ξανθό χρώμα. Για την φροντίδα ξανθών μαλλιών σου προτείνουμε το Kerastase Blond Absolu Huile Cicaextreme 100ml το οποίο αποτελεί ένα πανίσχυρο, συμπυκνωμένο έλαιο το οποίο σφραγίζει τα λέπια της τρίχας, τα κάνει ανθεκτικότερα κατα 34%.

Tip7: Ξηρό σαμπουάν!

Το Dry shampoo είναι πλέον σχεδιασμένο για όλα τα χρώματα και τους τύπους μαλλιών, μερικά είναι σκούρα και άλλα έχουν ανοιχτό χρώμα (το οποίο είναι τέλειο για ξανθιές!) Για την φροντίδα ξανθών μαλλιών λοιπόν επίλεξε τη σωστή απόχρωση ξηρού σαμπουάν για να παραλείψεις με επιτυχία τα λιπαρά μαλλιά τρίτης ημέρας. Εμείς επιλέγουμε το Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones 205ml που για την φροντίδα ξανθών μαλλιών σου αποτελεί την κορυφαία λύση.

φροντίδα ξανθών μαλλιών σπρέι

Tip8: Επένδυσε σε ένα φίλτρο κεφαλής ντους!

Ο τόπος διαμονής μπορεί να καθορίσει το επίπεδο μετάλλων, χλωρίου, φθοριούχων και σιδήρου στο νερό. Αυτό μπορεί να συμβάλει στο πόσο γρήγορα τα ξανθά μαλλιά σου γίνονται  «μπρούτζινα». Για την φροντίδα ξανθών μαλλιών η επένδυση σε ένα καλό φίλτρο κεφαλής ντους μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ροής αυτών των στοιχείων που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν λιγότερη ζημιά στα ξανθά μαλλιά σου.

Για την φροντίδα ξανθών μαλλιών ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα δεις τεράστια διαφορά στο χρώμα σου! Τα μαλλιά σου με την πάροδο των ημερών δεν θα ξεθωριάζουν και δεν θα χάνουν την ζωντάνια τους! Για περισσότερα tips και οποιαδήποτε απορία το Le tif είναι εδώ για εσένα!

 

 

Σχόλια