Εποχική Τριχόπτωση 2022: Γιατί συμβαίνει και πως να την αντιμετωπίσεις!

Η εποχική τριχόπτωση είναι μια διαδικασία ανανέωσης των μαλλιών σου. Θα μπορούσες μάλιστα πολύ εύκολα να την παρομοιάσεις με τη διαδικασία αποβολής των φύλλων από τα δέντρα και δεν θα είχες άδικο. Πρόκειται, λοιπόν, για κάτι εντελώς φυσιολογικό, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να σταματήσει να σε προβληματίζει. Πώς; Με τη σωστή αντιμετώπιση!  

Αυτό το είδος τριχόπτωσης άλλωστε δεν έχει καμία σχέση με τη χρόνια απώλεια μαλλιών, που συχνά είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας ή άλλων ιατρικών παθήσεων. Μην ξεχνάς ότι, έτσι κι αλλιώς, οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει τρίχες από το κεφάλι του, χωρίς απαραίτητα να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα 

Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεσαι και εσύ να μάθεις περισσότερα για την απώλεια μαλλιών και πιο συγκεκριμένα για την εποχική τριχόπτωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της, στο παρακάτω άρθρο θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι. 

 

Χρόνια VS εποχική τριχόπτωση: Πως τις ξεχωρίζω; 

Η εποχική τριχόπτωση μπορεί να είναι ένα προσωρινό και παρωδικό φαινόμενο, δεν παύει όμως να σε επηρεάζει. Για να μπορέσεις λοιπόν, και εσύ να συμφιλιωθείς με τον κύκλο ζωή της τρίχας σου και την ιδέα εποχική τριχόπτωση”, θα ήταν καλό να γνωρίζεις τα βασικά για αυτήν και τους άλλους τύπους απώλειας μαλλιών. 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την κληρονομική τριχόπτωση. Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται να σε απασχολεί. Και αν αναρωτιέσαι ποια η διαφορά της από την εποχική τριχόπτωση, η βασική απάντηση είναι ο τρόπος εμφάνισης της. Εκδηλώνεται με τη σταδιακή αραίωση των μαλλιών από την κορυφή του κεφαλιού. Αυτό το είδος απώλειας μαλλιών είναι και το πιο συνηθισμένο με την πάροδο του χρόνου. Στους άνδρες συνήθως ξεκινάει από την γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, ενώ στις γυναίκες μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα σημεία κυκλικά η αποσπασματικά. 

Εκτός όμως από την κληρονομική και την εποχική τριχόπτωση, υπάρχει και αυτή που επηρεάζεται από ψυχολογικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, αν σε περιόδους έντονου στρες και άγχους νιώθεις ότι χάνεις περισσότερες τρίχες, όταν χτενίζεις ή λούζεις τα μαλλιά σου, τότε μάλλον μόλις ανακάλυψες το λόγο. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι όμως, γιατί σου έχουμε και καλά νέα. Η ψυχολογική είναι προσωρινή όπως και η εποχική τριχόπτωση και με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και την εφαρμογή κατάλληλων προϊόντων περιποίησης, μπορεί να αποτελέσει πολύ εύκολα παρελθόν. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο σχετικό πρόβλημα οι εξειδικευμένες σειρές της L’Oreal Professionnel για θεραπεία τριχόπτωσης θα σου λύσουν τα χέρια.

εποχική τριχόπτωση 1

 

Εποχική τριχόπτωση: Μην χάνεις χρόνο, αντιμετώπισε την! 

Είναι γεγονός ότι η απώλεια μαλλιών και η έντονη εποχική τριχόπτωση είναι μια κατάσταση που μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση και να μειώσει την αυτοπεποίθηση σου. Η προσπάθεια για να την αντιμετωπίσεις δεν είναι πάντα απλή αλλά μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματική. Σε έρευνα που έγινε σε 8 χώρες παρατηρήθηκε ότι οι εποχές που συνδέονται με τα μεγαλύτερα ποσοστά τριχόπτωσης είναι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; 

Ας πούμε ότι οι λόγοι είναι κυρίως βιολογικοί. Πιο συγκεκριμένα, τα κύτταρα της τρίχας είναι τα δεύτερα ταχύτερα παραγόμενα κύτταρα στο σώμα σου (μετά από μυελό των οστών), πράγμα που κατά κύριο λόγο σημαίνει ότι τα μαλλιά σου θα είναι συχνά τα πρώτα που θα υποφέρουν από την έκθεση του οργανισμού σου σε απότομες αλλαγές (π.χ. αυξομειώσεις θερμοκρασίας.). 

Εμείς ως επαγγελματίες κομμωτές είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αντιμετωπίσεις κάθε τέτοια αλλαγή και να σου προσφέρουμε μαλλιά πιο όμορφα και γεμάτα λάμψη. Εξάλλου, αυτά είναι το αντικείμενο της δουλειάς μας, και έχουμε μάθει να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό. Η φροντίδα των μαλλιών σου αποτελεί για εμάς μια διαρκή πρόκληση να τα διατηρήσουμε με υγιή και δυνατά και να τα κρατήσουμε μακριά από την εποχική τριχόπτωση. 

 

Από ποιες φάσεις περνάνε τα μαλλιά σου; 

Η διάρκεια ζωή τις τρίχας χωρίζεται σε τρεις φάσεις, οι οποίες επαναλαμβάνονται κατά μέσο όρο 25-30 φορές. Αυτό σημαίνει πως τα μαλλιά σου αναγεννούνται διαρκώς και μαζί με αυτά αναγεννούνται και οι θύλακες του τριχωτού της κεφαλής σου. 

Πιο αναλυτικά, η περίοδος ανάπτυξης της τρίχας ονομάζεται «Αναγενής φάση» και διαρκεί από 2 έως και 6 χρόνια. Πρόκειται για την χρονική περίοδο όπου τα κύτταρα της ρίζας σου πολλαπλασιάζονται ενεργά και νέες τρίχες κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους στο τριχωτό της κεφαλή σου. Τα μαλλιά σου γίνονται πιο πλούσια και ο όγκος τους αυξάνεται. 

Το επόμενο στάδιο είναι η «Καταγενής φάση». Σε αυτή τη φάση οι τρίχες σταματούν προσωρινά να αναπτύσσονται και σταδιακά χάνουν τη δύναμη τους. Αυτή η περίοδος μπορεί να ταλαιπωρεί τα μαλλιά σου από μερικές βδομάδες έως και 2 μήνες 

Η τρίτη και τελευταία φάση είναι, όπως λέει και το όνομά της, η «Τελογενής φάση» και διαρκεί από 3 έως 6 βδομάδες. Σε αυτό το στάδιο συμβαίνει και η εποχική τριχόπτωση. Σε αυτή την περίοδο ένα μικρό ποσοστό 10% των μαλλιών σου γίνεται πλέον αρκετά αδύναμο και χάνεται. Το υπόλοιπο 90% όμως βρίσκεται πάντα στην φάση αναγέννησης, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβληματίζεσαι. 

Αν, ωστόσο, τα ποσοστά αυτά σιγά σιγά αρχίσουν να αντιστρέφονται, τότε ίσως να χρειάζεται να ασχοληθείς λίγο πιο εντατικά με το πρόβλημα της απώλειας μαλλιών, μιας και τότε δεν πρόκειται για εποχική τριχόπτωση. Γενικά κατά μέσο όρο, είναι φυσιολογικό να χάνονται καθημερινά περίπου 80 έως 100 τρίχες, οι οποίες στη συνέχεια να είσαι σίγουρη θα αντικατασταθούν από νέες. 

εποχική τριχόπτωση 2

Πες αντίο στην εποχική τριχόπτωση! 

Ο Ιούλιος είναι χαρακτηρισμένος ως μήνας ανάπαυσης για την τρίχα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εποχική τριχόπτωση είναι εντονότερη προς το τέλος του καλοκαιριού και τους μήνες του φθινοπώρου αλλά λιγότερο της Άνοιξης! 

Οι θύλακες της τρίχας κρατάνε τα μαλλιά σου για να προστατεύσουν το τριχωτό της κεφαλής από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι, αλλά και από το κρύο τον χειμώνα! Για αυτό και η εποχική τριχόπτωση αν και ζήτημα που είναι καλό να σε απασχολεί δεν χρειάζεται να σε αγχώνει. Γιατί με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, μπορείς πλέον πολύ εύκολα να την αντιμετωπίσεις 

Πώς; Δοκιμάζοντας τη σειρά Kerastase Specifique για την τριχόπτωση η οποία είναι ιδανική και για άντρες και για γυναίκες! Αποτελείται από προϊόντα μαλλιών με κατιοντικά συστατικά, αργινίνη και γλυκολιπίδια. Πρόκειται για μια σειρά ειδικά σχεδιασμένη για μαλλιά που αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως είναι η εποχική τριχόπτωση! Για προϊόντα τριχόπτωσης σε προσφορά μπορείς να δεις την ολοκληρωμένη συλλογή μας! 

 

Σχόλια