Κουρέματα με φιλάρισμα! Πως θα πετύχεις το τέλειο look! (Updated 2023)

To φιλάρισμα είναι πάντα μια διαχρονική επιλογή κουρέματος για κάθε εποχή! Πρόκειται για διαφορετικά επίπεδα στο εσωτερικό των μαλλιών. Ένα τέτοιο κούρεμα είναι ο καλύτερος τρόπος δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση μήκους και όγκου στα μαλλιά! Επίσης κ,όβοντας μακριά ή κοντά στρώματα στα μαλλιά, σχηματίζεται επιπλέον υφή μεταφέροντας το βλέμμα σε κάθε επόμενο επίπεδο. Κατά τον προσδιορισμό της διαβάθμισης που θα ακολουθήσεις πρέπει να λάβεις υπόψη το πάχος το σχήμα και την υφή των φυσικών μαλλιών σου καθώς και το σχήμα προσώπου σου για να έχεις ένα πετυχημένο κούρεμα. Μερικοί προτιμούν το φιλάρισμα για να αραιώσουν τα χοντρά, ακατάστατα μαλλιά, ενώ άλλοι για να προσθέσουν απλώς διάσταση και όγκο σε ολόκληρο το κεφάλι ή σε διαφορετικές ζώνες!

Πρέπει να κάνω φιλάρισμα στα μαλλιά μου;

Τα διαφορετικά επίπεδα στο εσωτερικό των μαλλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις όγκο, ενδιαφέρον και κίνηση σε ένα κούρεμα. Μάλιστα συνοδεύοντας το κούρεμα αυτό με προϊόντα για όγκο αποκτάς πλούσια και λαμπερά μαλλιά! Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείς από πυκνά, βαριά μαλλιά, τα οποία μπορούν να γίνουν πολύ ελαφρύτερα και πιο ευέλικτα! Σημαντικό είναι ότι με το φιλάρισμα τα μαλλιά «καθαρίζουν και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία και όχι μόνο στο περίγραμμα. Ωστόσο, το styling με σεσουάρ όπως το Ghd Helios μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο οπότε αν είσαι σε ρουτίνα «wash and go», μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη βέβαια αν σου αρέσουν τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά και το φυσικό look απλά με ένα λαδάκι μαλλιών όπως το Kerastase Discipline Oleo Relax Morfo Huiles είναι η ιδανική επιλογή για σένα!

Το κούρεμα αυτό προσθέτει όγκο και στα λεπτά μαλλιά?

Ναι, τα στρώματα προσθέτουν όγκο αφαιρώντας το υπερβολικό βάρος που «τραβάει» τα μαλλιά προς τα κάτω. Σε περίπτωση που έχεις λεπτά ή αραιά μαλλιά, ένα πολύ έντονο και απρόσεχτο φιλάρισμα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε λοιπόν και ένα σαμπουάν για λεπτά ή αραιά μαλλιά όπως το Kerastase Genesis Bain Hydra Fortifiant και θα δεις άμεσα εκπληκτικά αποτελέσματα! Απαραίτητη έτσι και αλλιώς είναι η διάγνωση και η συνομιλία με τον κομμωτή σου ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Πώς μπορώ να κάνω φιλάρισμα στα μαλλιά μου?

Το μόνο σίγουρο (όπως και για κάθε άλλη τεχνική κουρέματος ή χρώματος) είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις το φιλάρισμα μόνη σου στο σπίτι! Μπορεί να το είδες στο Youtube πίστεψε με όμως δεν θέλεις να το δοκιμάσεις! Υπάρχουν πολλές τεχνικές για την κοπή και για την υφή, οπότε είναι καλύτερο να κατευθυνθείς στο αγαπημένο σου κομμωτήριο και να αφήσεις έναν επαγγελματία να κάνει τα μαγικά του.

Μην ξεχνάς ότι αυτός έχει σίγουρα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εργαλεία από το ψαλίδι κουζίνας και εκπαιδεύεται συνέχεια για να είναι σε θέση να ικανοποιεί κάθε σου επιθυμία και κάθε ανάγκη των μαλλιών σου. 

Σε ποιό μήκος και σχήμα μαλλιών ταιριάζει το φιλάρισμα και πώς να το ζητήσω ?

Μπορείς να έχεις μακριά, κοντά ή μεσαία στρώματα εσωτερικά των μαλλιών και να τα συνδυάσεις με όποιο μήκος θέλεις ..μακριά ,μεσαία, κοντά!. Επιπλέον, μπορείς να εφαρμόσεις το φιλάρισμα σε ίσια, κυματιστά, σγουρά, λεπτά, χοντρά μαλλιά και βέβαια σε συνδυασμό με φράτζες! Είναι καλό να έχεις κάποιες εικόνες αναφοράς των στυλ που σου αρέσουν έτσι ώστε ο κομμωτής σου σου να ξέρει ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι!Ο καλύτερος τρόπος να ζητήσεις ένα κούρεμα με φιλάρισμα είναι να προσπαθήσεις να εξηγήσεις ποιο αποτέλεσμα θα ήθελες να πετύχεις. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις τα στρώματα να αφαιρέσουν βάρος , να πλαισιώσουν το πρόσωπό σου, να δημιουργήσουν μια πιο boho εμφάνιση ή να προσθέσουν όγκο και κίνηση. Υπάρχουν δεκάδες τεχνικές για τη δημιουργία επιπέδων και ο κομμωτής σου θα ξέρει ποιες να χρησιμοποιήσει! Ξεκίνα να περιγράφεις με το τι δεν σου αρέσει στα μαλλιά σου!

Εκτός από τα μήκη μια ακόμα ερώτηση που μας κάνουν συχνά είναι αν το φιλάρισμα είναι σωστό να γίνεται σε βρεγμένα ή σε στεγνά μαλλιά? Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος! Είναι τεχνικό ζήτημα και αφορά καθαρά τον κομμωτή σου!
Το θέμα και αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα! Γνώμη μας είναι το βασικό κούρεμα να γίνεται σε βρεγμένα μαλλιά και επιμέρους τεχνικές υφής σε στεγνά μαλλιά, για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα! 

Παρακάτω μπορείς να δεις διάφορα κουρέματα με φιλάρισμα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το δικό σου! 

1. Μακριά μαλλιά με φιλάρισμα!

φιλάρισμα

Ουσιαστικά το φιλάρισμα ακολουθεί το μήκος στο περίγραμμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ έντονο. Στην επίτευξη των επιπέδων, ο στόχος είναι να αποφευχθούν οι ασταθείς σκληρές γραμμές και τα μακριά στρώματα κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Ζήτησε από τον κομμωτή “μαλακά” στρώματα με κοπή point cut(με τη μύτη του ψαλιδιού κάθετα στη τούφα) και το αποτέλεσμα θα είναι επιπλέον ανάλαφρη υφή και όγκος. Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, τα μακριά στρώματα εσωτερικά μπορούν να ενισχυθούν από κάποια πιο κοντά γύρω από το πρόσωπο. Απλά φρόντισε να μην ξεπεράσουν το σαγόνι για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα!

2. Μαλλιά μεσαίου μήκους με φιλάρισμα στις άκρες!

Φιλάρισμα σε μεσαίου μηκους μαλλιά

Πριν επιλέξεις αυτού του τύπου το styling, να θυμάσαι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το φιλάρισμα ακολουθεί το μήκος των μαλλιών. Αυτό το καθιστά ιδανικό για πιο χοντρά μαλλιά ή γυναίκες με φυσικά κυματιστά μαλλιά. Τα στρώματα ξεκινούν γύρω από το πρόσωπο, κοντά στα ζυγωματικά, εξασφαλίζοντας ότι τονίζονται οι κυματισμοί.  

Το μυστικό στο φιλάρισμα είναι το αίσθημα κίνησης και ελαστικότητας που προσθέτει στα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο. Για αυτό απαιτεί και ελάχιστο styling. Ένα πέρασμα με μια βούρτσα ή ακόμα και τα δάχτυλα σου είναι αρκετό για ένα όμορφο αποτέλεσμα και για να ξεκινήσεις όμορφα την κάθε σου ήμερα

3. Μαλλιά με φιλάρισμα για μήκος μέχρι τους ώμους και με φράντζα στο πλάι! 

Φιλάρισμα σε μαλλιά μεχρί τους ώμους
Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να έχεις κομψά κοντά μαλλιά χωρίς να έχεις «χαίτη» (αν και φέτος είναι στη μόδα). Ένας από αυτούς είναι το φιλάρισμα σε λεπτά στρώματα σε όλο το μήκος των μαλλιών, ξεκινώντας από την φράντζα. Τα κοντά στρώματα θα τονίσουν το πρόσωπό σου και θα προσθέσουν κίνηση και σχήμα στα μαλλιά σου!

Φιλάρισμα με φράντζα στο πλάι

Αν ωστόσο εκτός από φιλάρισμα κατά μήκος θέλεις να δημιουργήσεις και μια φράντζα, αξίζει να θυμάσαι ότι οι φράντζες δεν πρέπει να είναι όπως αυτές των αρχών της δεκαετίας του 2000. Εκσυγχρόνισε την εμφάνισή σου με λεπτές στρώσεις, αντί για «βαριές» κοπές. Για να το πετύχεις, ζήτησε από τον κομμωτή σου να κόψει τη φράντζα στο πλάι, αλλά και να «μαλακώσει» τις άκρες φιλάροντας γύρω από το πρόσωπο με σωστή ένωση με το υπόλοιπο κούρεμα. Αυτό θα δώσει κίνηση στα μαλλιά σου διατηρώντας ταυτόχρονα τα στρώματα με όμορφη υφή!

4. Σγουρά μαλλιά με φιλάρισμα ή φράντζα

Περιποιηση για σγουρά μαλλιά με φιλάρισμα
Τα σγουρά μαλλιά είναι ιδανικά για φιλάρισμα, καθώς διατηρούν άθικτες και ελεγχόμενες μπούκλες. Προτείνουμε να έχεις στρώματα μεσαίου μήκους για να εξασφαλίσεις μια κομψή εμφάνιση. Θέλει προσοχή και πολύ καλό μέτρημα σε όλες τις ζώνες των μαλλιών γιατί είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος μέσα στις μπούκλες με αποτέλεσμα την δημιουργία ασύμμετρων όγκων. Για το styling, χρησιμοποίησε αφρό μαλλιών ή κρέμα φορμαρίσματος σε νωπά μαλλιά και στέγνωσε με φυσούνα – αυτό θα ελέγξει το φριζάρισμα!Για το styling, χρησιμοποίησε τον αφρό μαλλιών Shu Uemura Kaze Wave ή την κρέμα φορμαρίσματος Moroccanoil curl defining cream σε νωπά μαλλιά και στέγνωσε με φυσούνα – αυτό θα ελέγξει το φριζάρισμα! 

Φιλάρισμα σε μακριά μαλλιά με φράντζα
Για μια ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή συνδύασε το συγκεκριμένο φιλαρισμα με μια φράντζα. Οι φράντζες είναι η πιο must εξέλιξη αυτή τη στιγμή και μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνισή σoυ. Για να ξεχωρίσεις από το πλήθος, επέλεξε μακριά στρώματα στα μαλλιά σου και τόνισε το στυλ σου. Το αποτέλεσμα θα είναι μια εντυπωσιακή δομή γύρω από το πρόσωπο, διατηρώντας παράλληλα κάποια κίνηση στα άκρα!

7. Λεπτά μαλλιά με φιλαριστές άκρες ή σε σχήμα V;

΄΄Προϊόντα Kerastase-densifique γιαφιλάρισμα.jpg

Τα λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι δύσκολο να διαμορφωθούν και να φαίνονται επίπεδα και θαμπά. Προσοχή προσοχή! Το υπερβολικό φιλάρισμα μπορεί να «αδειάσει» το σύνολο και ειδικά τις άκρες των μαλλιών! Αν όμως γίνει σωστά το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!  

Pro Tip: Για υγιή και με όγκο μαλλιά σου προτείνουμε τη σειρά Kerastase Densifique 

Φιλάρισμα σε σχήμα V

Μια από τις καλύτερες λύσεις για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος είναι το φιλάρισμα σε σχήμα V. Αυτό το φιλάρισμα δημιουργεί ένα μοναδικό και διαφορετικό φινίρισμα σε ένα χτένισμα. Τα άκρα των μαλλιών σου θα σχηματίζουν ένα «V» όπως υποδηλώνει το όνομα και έτσι ”τα πλαϊνά τμήματα θα είναι αρκετά πιο κοντά”. Στο styling χρησιμοποίησε μασιά για να δημιουργήσεις απαλές μπούκλες ώστε να τονίσεις το σχήμα, το αποτέλεσμα θα είναι εκλεπτυσμένο και μοντέρνο! 

Για looks, όπως το παραπάνω, που επιλέγεις να επιτύχεις με ηλεκτρικά εργαλεία styling, μην ξεχνάς τη σημασία που έχουν τα σχετικά προϊόντα περιποίησης για την προστασία των μαλλιών σου και για να διατηρήσεις το φιλάρισμα τους σε άψογη κατάσταση! 

 

Σχόλια